Személyre szabott étrend

Nálam nincsenek csomagok (tömegelős, szálkásító stb.) hiszen mindenkinek egyénileg készítem el teljesen személyre szabottan a programját. Tehát csak a TE csomagod van! Ami viszont a legfontosabb: nálam mindig a EGÉSZSÉG az első! Hogy jól működjenek a hormonjaid, az anyagcseréd, az emésztésed. Tehát drasztikusságtól mentes életmódváltás, hiszen ez a HOSSZÚ távú siker alapja. Amit viszont mindenki kap: céljainak, egészségügyi állapotának megfelelő elméleti TUDÁSANYAGOT. Mit miért és hogyan változtasson az aktuális életmódján. Hiszen igazi áttörést és életmódváltást csak a problémák megértésével és az alapvető táplálkozástudományi elmélet tudásának birtokában lehetséges.

Nem az a célom, hogy mindig egy táplálkozási tanácsadó fogja a kezed és csak étrenddel tudd élni az életed. Edukálni szeretnélek, alapokkal, szabályokkal ellátni, a szervezeted jobb megértésére alapozni az egész dokumentumot. Azért is olyan hosszú, komplex maga az étrendi ajánlás dokumentum.Tehát ha 10-15 oldalas étrendre vágysz, magyarázat, hosszas leírás, elmélet nélkül, akkor nem én leszek a Te táplálkozási tanácsadó szakembered, akit keresel. 🙂

Az étrended kb. 180-200 oldalas pdf dokumentum lesz amely az alábbi szegmensekből, fő tematikából fog állni:

Az anamnézisedet egy 19 oldalas kérdőív alapján veszem fel előzetesen, amiben mélyrehatóan kikérdezlek az egészségügyi állapotodról, táplálkozási szokásaidról, menstruációs ciklusodról, emésztésed állapotáról, energiaszintedről, céljaidról. Felmérem, mennyiben játszik közre a nem optimális testsúly kialakulásában lelki, érzelmi tényező. Célom, felmérni, mennyire vagy stresszes a hétköznapokban. Amennyiben indokolt, kérek konkrét hormonális és egyéb egészségügyi leleteket (nőgyógyászati, gasztroenterális stb.) Egy teljeskörű képet szeretnék kapni rólad, a tested, elméd működéséről, hogy mindketten jobban megértsük az  esetleges problémáid hátterét, könnyebben érjük el a céljaidat és hatékonyan segítselek hozzá az eredményes életmódváltáshoz.

Ezeket az értékeket minden étrendben leírom, azonban egyén függően ajánlást teszek arra, mennyire kell ezt szigorúan betartani. Legtöbb esetben lebeszélem a vendégeimet a makrók számolásáról, neked nem is kell életmódváltás esetében számolgatni, én a minta étrended adagjait és étkezéseit kalóriára megadva írom le. Így neked nem kell ezzel időt, energiát eltöltened! (Versenyfelkészülés esetében nyilván más szabályok lesznek érvényesek, itt kicsit szigorúbb szabályok érvényesek, de azt is szélsőségtől mentesen készítem el.)

A számodra kiküldött kérdőívben fogok egy 3 napos étkezési naplót is kérni, melyből következtetést vonok le az alábbiakról: étkezéseid rendszeressége, napszaki eloszlása, teljesértékűség, feldolgozott élelmiszerek jelenléte, változatosság, adalékanyagok bevitelének mennyisége, allergének, intoleranciák egyéni tolerancia szerinti figyelembevétele, folyadékbevitel, koffeinfogyasztás mértéke, optimális kalória és makrotápanyag bevitel megléte, édesítőszerek, hozzáadott cukor, telített és transz zsírsavak, rostok mennyiségének elemzése. Rávilágítók a főbb hibákra, erre véleményem szerint azért van szükség, mivel ha tényleges változást és életmódváltást szeretnénk, először a rossz berögződéseket kell megszüntetni és megérteni, hogyan és miért érdemes gyökeresen megváltoztatni az étkezési szokásaidat.

Szabályok alatt azokat a meglátásaimat értem, amikkel hosszútávon egy sokkal egészségesebb és fenntarthatóbb életmódváltás veheti kezdetét. Leírom részletesen a tippjeimet, hogy az életedben, hétköznapjaidban hogyan teheted könnyebbé a főzést, előre készülést, ételek csomagolását, konyhatechnológiai műveletek választását. Tehát az étrendi tanácsadás egyik elméleti váza ez a témakör. Ha megérted az alapokat és miérteket = hatékonyabb és mélyrehatóbb a változtatás.

Nem az a célom, hogy mindig egy táplálkozási tanácsadó fogja a kezed és csak étrenddel tudd élni az életed. Edukálni szeretnélek, alapokkal, szabályokkal ellátni, a szervezeted jobb megértésére alapozni az egész dokumentumot. Azért is olyan hosszú, komplex maga az étrendi ajánlás dokumentum.

Figyelembe veszem az esetleges allergéneket, intoleranciákat, egyéni kéréseket, preferenciákat az étrend írásakor. Többválasztós változatos étrendet küldök, melyben bőségesen tudsz választani reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna és vacsora alternatívák között. Neked nem kell számolgatnod, minden adagot leírok hogyan és miként készíts el. Tartható, divat diétától mentes ételeket javaslok számodra, ami hosszútávon teszi lehetővé a céljaid elérését.

Táplálékkiegészítőket forgalmazó bolt eladójaként dolgoztam 2016-tól 2017-ig, az itt szerzett tudásomra alapozva szoktam táplálékkiegészítő fogyasztási tanácsokat is írni az étrendbe. Nem vagyok a tápkiegek szélsőséges híve, úgy gondolom egy jó étrend fő célja, hogy a fehérje, vitamin, ásványianyag és nyomelem igényedet a természetes összetevőkből fedezzük. Ettől függetlenül ha szükséges, beépítjük az étrendedbe a kellő mennyiségben, egyénre szabottan pontosan milyen termékeket és milyen mennyiségben, adagolásban javaslok., hogy a bázis étrenden felül plusz segítséget nyújthassanak.

Az étrend legfontosabb meglátásai, pontjai, szabályai pár oldalba összegyűjtve, hogy ne vesszenek el és mindig szem előtt legyenek a közel 200 oldalas dokumentumban.

Stressz menedzsment, alvás minőség, cirkadián ritmus, edzések biológiai hatása, fáradtság és enerváltság megelőzése, nőként ciklus követése és egyéb olyan meglátásaim, mellyel az étrend változtatása teljes körű, tartós életmódváltássá válhat.

Objektív skála rendszer az étrend program egészségügyi hatásainak nyomon követésére. A testösszetételedre, testsúly változásodra vonatkozó meglátásaim, mérési lehetőségek, táblázatok, referenciakérdések.

Rendelés menete:

1) Töltsd ki a megrendelés menüpont után felugró kérdőívet. Amint lehetőségem lesz rá, kielemzem az adott kérdésekre adott válaszaidat.
2) A megadott email címeden személyesen felveszem Veled a kapcsolatot, hogy a kompetencia határaimon belül esel-e, tehát lelkiismeretesen el tudom készíteni Neked az étrendet, vagy inkább dietetikus/vagy orvos szükséges Számodra.
3) Emailben továbbítok Neked egy részletesebb kérdőívet(3 napos étkezési naplóval kiegészítve), amit kitöltve küldj vissza. A megadott bankszámlaszámra utald át a megadott összeget, majd kérdőív visszaküldését és az összeg beérkezését követő 15 munkanapon belül az email címedre továbbítom az elkészült dokumentumot.
Személyre szabott étrend elemzés&tervezés

136.000 Ft

Mit tartalmaz?


Egyéni makro és kalória igény kiszámítását a fizikai aktivitás tükrében


Eddigi étrended elemzését (hibákra rávilágítás)


Holisztikus szemléletű javaslatok (életmódra vonatkozóan is)


Szabályok alkalmazása, amivel hosszabb távon lesz tartható, és életmódváltás alapja lehet az étrend


Minta étrendet


Táplálékkiegészítő ajánlást


Elméleti tudásanyagot a táplálkozástudomány Rád vonatkozó alapjairól, szabályairól


Az étrend kiküldését követően egy 60 perces Skype-os beszélgetést, melyben elmagyarázom az étrendben leírtakat, és megválaszolom minden esetlegesen felmerülő kérdésedet


Nyomonkövetés előtte utána képekkel (opcionális)

KOMPLEX Személyre szabott étrend + edzésterv

179.000 Ft

Mit tartalmaz?

A KOMPLEX program alapvetően magába foglalja a személyre szabott edzésterv írását is


Abszolút az egyéni célodnak megfelelő edzéstervet (versenyfelkészülés: alapozás /formába hozás, arányosítás, kezdő/középhaladó/újrakezdő/ haladó szintű edzéstervek, korrekciós edzésterv tartáshiba esetén, személyi edző hallgatóknak minta edzéstervek tanuláshoz, Otthoni vagy konditermi edzéstervet- Tényleg ami a TE igényed)


Súlyzós edzéstervet


Szükség esetén kardió edzéstervet


2 db Ajándék Online konzultációt mely során ismertetem veled a kiküldött edzésprogramot & étrendet és átbeszéljük a felmerülő kérdéseidet 2*60 percben


Az edzéstervedben szereplő gyakorlatok részletes leírását, hibalehetőségek feltüntetését.


Az edzőtermi gépekről illetve otthoni eszközökről küldött képek alapján ténylegesen alkalmazható gyakorlatsor összeállítását.


Egyéni makro és kalória igény kiszámítását a fizikai aktivitás tükrében


Eddigi étrended elemzését (hibákra rávilágítás)


Holisztikus szemléletű javaslatokat (életmódra vonatkozóan is)


Alkalmazható szabályokat, amivel hosszabb távon lesz tartható, és életmódváltás alapja lehet az étrend


Minta étrendet


Táplálékkiegészítő ajánlást


Nyomonkövetést előtte utána képekkel (opcionális)


Spórolj vele
HOLISZTIK Személyre szabott étrend + edzésterv

219.000 Ft

Mit tartalmaz?

A HOLISZTIK program alapvetően magába foglalja a személyre szabott étrend, személyre szabott edzésterv írását és 3 * 60 perces life coachingot (60.000 Ft értékben)annak érdekében, hogy holisztikus, teljes körű problémafeltárást és megoldást találjunk az eddigi életmódot problémáira: beszélgetéseink során stressz menedzsmentet, probléma és konfliktus kezelést, napi rutint tanítok, mellyel hatékonyabbá tehető a teljes életmódváltásod.


Abszolút az egyéni célodnak megfelelő edzéstervet (versenyfelkészülés: alapozás /formába hozás, arányosítás, kezdő/középhaladó/újrakezdő/ haladó szintű edzéstervek, korrekciós edzésterv tartáshiba esetén, személyi edző hallgatóknak minta edzéstervek tanuláshoz, Otthoni vagy konditermi edzéstervet- Tényleg ami a TE igényed)


Súlyzós edzéstervet


Szükség esetén kardió edzéstervet


2 db Ajándék Online konzultációt  mely során ismertetem veled a kiküldött edzésprogramot & étrendet és átbeszéljük a felmerülő kérdéseidet 2*60 percben


Az edzéstervedben szereplő gyakorlatok részletes leírását, hibalehetőségek feltüntetését.


Az edzőtermi gépekről illetve otthoni eszközökről küldött képek alapján ténylegesen alkalmazható gyakorlatsor összeállítását.


Egyéni makro és kalória igény kiszámítását a fizikai aktivitás tükrében


Eddigi étrended elemzését (hibákra rávilágítás)


Holisztikus szemléletű javaslatokat (életmódra vonatkozóan is)


Alkalmazható szabályokat, amivel hosszabb távon lesz tartható, és életmódváltás alapja lehet az étrend


Minta étrendet


Táplálékkiegészítő ajánlást


Nyomonkövetést 3 hónapig előtte utána képekkel (opcionális)


ÚJ PROGRAM

Kérdésed merült fel? Tedd fel bátran a contact@csiligareni.com email címen, szeretettel válaszolok rá! 🙂

Már több százan tiszteltek meg bizalmukkal és vehettem részt a fizikai, mentális átalakulásukban. Tartozz Te is közéjük. <3